• 首页
  • 即时比分
  • 篮球NBA
  • 国际足球
  • 中国足球
  • 综合体育
  • 彩市动态
  • 赛事分析
  • 报纸波经
  • 球坛百科
    首页 > 报纸波经 > 东方日报 > 正文

    利物浦让球和啱数

    时间:2020-02-29 08:40:23来源:互联网
    盃赛叫紧胡无谓嘥力屈机
    利物浦目前喺英超以22分遥遥领先,夺得30年来首个联赛冠军只係迟早嘅事,大家嘅关注力早已去咗第二度,由能否以全季不败或破纪录得分封王,去到依家希望平平安安,但愿球季唔好受到疫灾影响。今晚红军作客屈福特表面上强弱悬殊,但要轻取对手唔易,乐比拣让球和。

    (Now 621周日凌晨1时30分直播)

    利物浦联赛已18连胜,好多人话球队歇完冬仲「立咗」,但一支球队总有高低起伏,尤其係踏入二月欧联淘汰赛展开,下周中又要喺足总盃作客车路士,领队高普为兼顾三条战线,联赛唔会吓吓同你去尽,睇住嚟食拎3分就得,故近两仗对诺域治同韦斯咸都係小胜1粒,上场更係惊涛骇浪反胜,今场随时出现类似场面。

    睇番赛程,利物浦最早可以喺下月22日主场对水晶宫锁定冠军,不过利物浦依家绝对唔心急,毕竟联赛早已成囊中物,反而欧联同足总盃仲叫紧胡,如果赢晒加埋个世冠盃做四冠王,咁就真係名留青史,甚至叻过1999年嘅曼联「三冠」,人係贪心嘅,利物浦联赛留有一手係可以理解,最紧要都係3分到手。

    「大黄蜂」屈福特自从喺去年12月搵咗两位前李斯特城领队皮雅臣同莎士比亚救火后,成绩有明显改善,尤其係主场先后杀退曼联及狼队,另外逼和热刺,呢几场表现都有目共睹,虽然睇番近绩近5场未赢过,但当中有4场作客值得原谅,今仗佔主场之利,应该会顶得吓。

    屈福特遇强少大败
    事实上,屈福特对强队係有一手,喺去年十二月皮雅臣刚接手时,第一场波就係对利物浦,该仗利物浦虽然赢2比0,但过程踢得相当辛苦,第2球都係临完场先入,经过两个月嘅准备,加上主客互调,相信屈福特会畀到红军更大压力,今场拣让球和啱数。

    声明:本网站所收集文字、图片等内容均系网民撰写或程序在互联网中自动收录转载,文章著作权归原作者所有,内容为作者个人观点。转载的目的在于非盈利传递更多信息及用于网络分享,并不代表本站赞同其观点和对其真实性负责,也不构成任何其他建议,只供参考之用。本网站不保证信息的准确性、有效性、及时性和完整性。

    如果您发现网站上有侵犯您的知识产权的作品和其它问题,请与我们取得联系,我们会及时修改或删除。